Kuka Matias Hilden

Kuka  Matias Hilden?

Eduskuntavaaliehdokas (kesk) Kaakkois-Suomen vaalipiiristä

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen erityisavustaja valtiovarainministeriössä
Puumalan kunnanjohtaja vuodesta 2011 (nyt virkavapaalla)

Hallintotieteiden maisteri

Ikä: 31 vuotta
Harrastukset: Pubivisat, sulkapallo, tennis, golf, melonta
Perhe: Avovaimo, helmikuussa 2019 syntynyt poikavauva sekä Himmu-koira, asumme omakotitalossa Puumalassa

TARINANI

Matias Hilden Puumala
Matias ja Himmu

Olen juuriltani hämäläinen, syntyisin Aitoosta, noin 50 kilometriä Tampereelta, jossa asuin lapsuuteni ja nuoruuteni. Valmistuin ylioppilaaksi Pälkäneen lukiosta keväällä 2006, jonka jälkeen lähdin Englantiin hotellitöihin. Palasin sieltä asepalvelukseen Parolan Panssariprikaatiin, josta kotiuduin tammikuussa 2008. Sittemmin minua on siunattu luutnantin kauluslaatoilla.

Armeijan jälkeen aloitin opiskelun Tampereen yliopistossa. Pääaineenani oli kunnallistalous, joka on sittemmin viitoittanut pitkälti työuraani. Valmistuin hallintotieteiden maisteriksi alkuvuodesta 2011, ja opintojen viimeisenä vuotena sain työskennellä eduskunnassa entisen kuntaministerin Hannes Mannisen avustajana.

Aktiivinen politiikan ystävä, jonka koti löytyi Puumalasta

Opiskeluaikoina olin aktiivisesti mukana myös muun muassa Keskustanuorten toiminnassa ja tuolloin jo ensimmäistä kertaa eduskuntavaaliehdokkaana Pirkanmaalla. Ehdokkuus on siis tuttu juttu. Nuoruudessani toimin myös kotikunnassani Pälkäneellä kunnanvaltuutettuna.

Valmistuttuani siirryin Pohjois-Savoon Pielavedelle määräaikaiseen kehittämispäällikön tehtävään ja sain tuolloin toimia hetken myös Pielaveden vs. kunnanjohtajana. Pielavedeltä elämäni sai kuitenkin merkittävimmän käänteen, kun Etelä-Savoon Puumalaan haettiin määräaikaista kunnanjohtajaa. Tulin ilokseni yksimielisesti valituksi tähän tehtävään, jossa aloitin joulukuussa 2011, siis noin seitsemän vuotta sitten.

Sittemmin virkani vakinaistettiin, kun Puumalan kuntaliitos Savonlinnan kanssa ei toteutunutkaan suunnitelmien mukaan. Vuodet ovat olleet antoisia, ja Puumalan tilannekin on tuona aikana muuttunut monella tapaa myönteisemmäksi.

Puumalasta tuli tämän myötä myös pysyvä koti, ja löytyipä sieltä avovaimokin. Asumme omakotitalossa Puumalansalmen rannalla.

Työurani sai erikoisen käänteen kesällä 2017, kun kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen pyysi minut erityisavustajakseen. Siitä lähtien olen työskennellyt arkipäivät valtiovarainministeriössä Helsingissä. On ollut etuoikeutettua saada työskennellä valtakunnan päätöksenteon, hallituksen ja eduskunnan, ytimessä. Kokemuksesta on paljon hyötyä myös kotiseutumme asioiden edistämiseksi.

Vapaa-aikanani harrastan monipuolisesti liikuntaa (esim. sulkapallo, tennis, golf, melonta). Erityisalaani on kuitenkin pubivisailut. Noin seitsemän vuoden ajan olen vetänyt perjantai-illan pubivisaa Puumalassa. Tätä jo pitkäaikaista perinnettä aion varmasti jatkaa myös kansanedustajana.

Viimeisen vuoden aikana on myös kypsynyt ajatus eduskuntavaaliehdokkuudesta. Suomi tarvitsee päätöksentekijöitä, joilla riittää intoa, osaamista ja kykyä edistää maamme kehittymistä myös tulevaisuudessa. Kansanedustajan työ on monella tapaa aliarvostettua, ja eduskunta voi toki siinä katsoa myös peiliin. Oikeastaan juuri sen vuoksi on tärkeää, että myös sieltä, kuten jokaiselta suomalaiselta työpaikalta, löytyy rehtejä tekijöitä.

Lue lisää  työlistaltani